İzmir Valiliği
İzmir Valiliği
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü
İzmir Valiliği
İzmir Valiliği

ATIK BEYAN SİSTEMİ İLE İLGİLİ ÖNEMLİ DUYURU

22 Mart 2017
ATIK BEYAN SİSTEMİ İLE İLGİLİ ÖNEMLİ DUYURU

 Atık Beyan Sistemi 31 Mart'ta son bulacak olup, beyanların bu tarihe kadar tamamlanması gerekmektedir. Haber detayında Atık Beyan Sistemi Kullanım Kılavuzu bulunmaktadır. Sorunlarınız için atikyonetimi@csb.gov.tr  adresine mail yoluyla başvurabilirsiniz.

DETAYLI SUNUM İÇİN TIKLAYINIZ

 

Tehlikeli-Tehlikesiz Atık Üreticilerinin Çevre ve Şehircilik Bakanlığı web tabanlı yazılımı Kullanıcı Adı ve Parola kullanılarak TABS uygulaması seçilerek giriş yapılabilecektir.  Beyan işlemleri her yıl Ocak ayında açılır ve Mart ayı sonunda kapanır.

Atık beyan işleminde bulunacak firmalar http://online.cevre.gov.tr adresi üzerinden, tesise özel alınmış olan kullanıcı adı ve parolalarıyla sisteme giriş yaparlar.

Firma daha sonra Atık Yönetim Uygulaması kısmından Atık Beyan İşlemleri (TABS) sekmesine geçiş yapar.

Firma bir önceki yıla ait beyan işlemlerini Güncel Beyan Giriş/Güncelle kısmından yapabilmektedir.

GÜNCEL BEYAN GİRİŞ / GÜNCELLEME

Güncel Beyan Giriş/Güncelleme sekmesi tıklandığında açılan ekrandaki işlemler, sırayla 4 aşamada gerçekleştirilir.

İlk kez beyan yapılacaksa ya da bilgilerde değişiklik varsa 1. Ve 2. Adımlar gerçekleştirilir. Aksi takdirde doğrudan 3. Aşamaya geçilir.

Birinci  aşama :  “Tesis Bilgilerini Güncellemek İçin Tıklayınız” butonuna basılır. Güncellenmesi gereken kısımlar güncellenir. Boş alanlar tesis bilgileriyle doldurulur ve tesis bilgileri kaydedilir. Bu kısımda tüm alanlar zorunludur.

 

İkinci aşama:  Tesis kodu (NACE) bilgileri doldurulmalıdır. NACE kodları 6 haneli olup (xx.yy.zz) firmanızın faaliyette olduğu alanı göstermektedir. Örn:

862102

AİLE VE TOPLUM SAĞLIĞI MERKEZLERİ TARAFINDAN SAĞLANAN YATILI OLMAYAN GENEL HEKİMLİK UYGULAMA FAALİYETLERİ (YATILI HASTANE FAALİYETLERİ İLE EBELER, HEMŞİRELER VE FİZYOTERAPİSTLERCE GERÇEKLEŞTİRİLEN PARAMEDİKAL FAALİYETLER HARİÇ)

 

862103

ÖZEL SAĞLIK KURUMLARI TARAFINDAN POLİKLİNİKLERDE SAĞLANAN YATILI OLMAYAN GENEL HEKİMLİK UYGULAMA FAALİYETLERİ (ÖZEL MUAYENE VE YATILI HASTANE FAALİYETLERİ İLE EBE, HEMŞİRE VE FİZYOTERAPİSTLERİN PARAMEDİKAL FAALİYETLERİ HARİÇ)

 

862301

ÖZEL SAĞLIK KURUMLARI TARAFINDAN SAĞLANAN DİŞ HEKİMLİĞİ UYGULAMA FAALİYETLERİ (YATILI HASTANE FAALİYETLERİ İLE DİŞ HİJYENİSTLERİ GİBİ PARAMEDİKAL DİŞ SAĞLIĞI PERSONELİNİN FAALİYETLERİ HARİÇ)

 

 

 NACE kodlarına ilişkin liste Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından da yayımlanmaktadır.

 (  http://www.gib.gov.tr/yardim-ve-kaynaklar/yararli-bilgiler/faaliyet-kodu-ve-adi-listesi )

Ayrıca, firmanın NACE(faaliyet) koduna e-vergi levhasından ulaşılabilir.

NACE kısmının ilk satırı zorunludur. NACE kodu listeden seçilir daha sonra firmaya ilişkin kapasite bilgisi girilmektedir. Firmaların kapasitesi eğer üretim yapıyorsa üretim kapasitesi, satış yapıyorsa yıllık satış miktarlarıdır. Eğer bir üretim veya satış yapılmıyorsa verilen hizmete ilişkin kapasite girilir.(Örneğin; Aile Sağlığı Merkezleri kapasite kısmına yıllık bakılan hasta sayısını yazması vb.). Kapasite kısmı girişi yapıldıktan sonra bu kapasiteye ilişkin birim seçilir. Birimler kg/yıl, lt/yıl, adet/yıl ve diğer seçeneklerinden oluşmaktadır. Firmalar kendilerine uygun birimi seçerek açıklama kısmına geçerler. Açıklama kısmı zorunlu bir alan olmamakla birlikte NACE’ye veya onun kapasitesine ilişkin bir açıklama girilmek isteniyorsa bu alandan gerçekleştirilmektedir. Ancak; birim “diğer” seçildiyse açıklama kısmı zorunludur.

 

 

Facebook’ta Paylaş Twitter’da Paylaş Google Plus’da Paylaş Yazdır